KORTING VOOR ELK GEBREK

Korting is een belediging voor elke reiziger. Je krijgt korting als je kind bent, ouder dan 65, oorlogsinvalide of werkeloos.In dat rijtje wil je niet staan. Wegens gebrek of domme pech mag je minder betalen. Dat was nooit je jongensdroom.

De Superette Gent. Nog geen korting.
De Superette Gent. Nog geen korting.

Ik ging vroeger tijdens persreizen nooit voorin de bus zitten. Daar zaten de oude journalisten en die praatten alleen maar over alle kortingen die ze kregen en de hoogte van hun aanstaande pensioen.

Ik nam me voor principieel kortingsweigeraar te worden. Dat was gemakkelijk tot het eerste kortingsaanbod. Ik bleek zo principieel als een Eskimo die weigert op blauwvintonijn te jagen.

Kort geleden kreeg ik mijn eerste gebrek: ik werd 60. In Engeland krijg je dan al direct korting. Ik vroeg bij het King’s College in Cambridge om een kortingskaartje. De portier gaf het me zonder naar mijn ID te vragen. Ik ben nog niet over de klap heen.

‘Ik ga nooit meer naar Engeland,’ zei ik tegen mijn vrouw. ‘Die oude portiers zijn hier gewoon jaloers op mijn volle kuif.’

Aanstaande korting.
Aanstaande korting.

Gent is het kortingswalhalla van Europa. De Gentse Monumenten geven korting bij de volgende gebreken: 65+, leraar, groepslid of onder de 25. Helemaal gratis wordt het als je begeleider van een invalide bent, inwoner van Gent, onder de 19, of lid van een erkende gidsenvereniging.

Ik pleit nu voor stapelkorting. ‘Ha, u bent oud, oorlogsinvalide en werkeloos leraar? En u begeleidt uzelf nog? Even rekenen. Dan krijgt u € 5,50 van ons terug. Prettig bezoek.’

 

 

Verhalen die je misschien ook interesseren:

alleenreizen België Harri's tips vrouwen

ALLEENREIZENDE VROUWEN

TOP 10 STEDEN VOOR ALLEENREIZENDE VROUWEN en linksdragende natscheerders Ben je al alleen als vrouw dan moet je van het Belgische weekblad de Knack ook nog op Citytrip naar zaadloze steden als Ottowa, Malmö, Auckland, Helsinki, Oslo en Setubal. Als het nieuwsbrievenkanon moet vuren (meestal een keer of drie per week), zeg je tegen stagiaire […]

Lees verder
België Gent Vlaanderen

LICHTFESTIVAL IS NIEUWE BRADERIE

De stad Lyon is de Moeder van de Lichtfestivals in Europa. In Lyon is het Lichtfestival tot volle wasdom gekomen. Afgelopen december kwamen in vier dagen drie miljoen bezoekers naar het Lyonnaise Lichtfestival.   Het Vlaamse Gent is ook goed bezig. Tijdens het laatste festival, januari 2015, verdrongen zo’n 700.000 bezoekers zich op de kades […]

Lees verder
Schrijven Turkije varen Zeilen

SCHRIJVEN aan de Turkse kust

Je komt als schrijver matroos (1ste klas), je vertrekt als stuurman. In de week 30 mei t/m 6 juni heb ik nog enkele plaatsen vrij op de Schrijf Zeilweek aan de Turkse kust, die ik samen met ScicSailing* organiseer. Op een klassiek zeilschip varen we langs de Turkse zuidwestkust en de Griekse eilanden.Binnen een week leer […]

Lees verder