Alle mensen willen Hongkong terug

reisjournalist

Chinees tussen de Chinezen, dat gevoel

WE WILDEN IN HONGKONG GEEN BRAVE HOTELKAMER maar liever een hoog appartement in een woud van priemende woontorens. Als het even kon met gemeenschappelijk dakterras vol draden en roestende airco’s. Alles voor de ervaring van je eigen was ophangen tegen het décor van een gore, geel-grijze Hongkong-hemel. Chinees tussen de Chinezen, dat gevoel.
We vonden een appartement in Sai Ying Pun op acht hoog met dakterras, bovenin een wolkenkrabbertje vol Hongkong-Chinezen en een handvol expatters.
Een appartement met dubbele deur, de buitenste – van zwaar gietijzer – sloot als een kluis met een klap die doorgalmde tot aan de Zuid-Chinese Zee.
Het uitzicht vanuit de woning was betoverend. Een horizon vol vaalgrijze honingraten met – in de avond – kleine oranje vensters waarachter werd geslapen, gewassen, gehuisrestaurant, getattoed, gesnoven en gekalligrafeerd, alles wat er maar in mijn koortsige verbeelding opgloeide.
Direct aan de overkant zweefde een dakterras vol aangevreten wasmachines en schotelantennes, een tafereel dat zo in Miss Saigon, The Musical kon. Kortom: met de feng shui was het dik in orde.

Verhalen die je misschien ook interesseren:

Italië Off the Beaten F*cking Path Steden

BOLOGNA: ‘vette stad’

BOLOGNA IS MISSCHIEN DE ENIGE STAD TER WERELD WAAR JE ALLE SEIZOENEN PARAPLU EN/OF ZONNECRÈME IN JE HOTEL KUNT LATEN. De stad telt meer dan 40 kilometer aaneengesloten zuilengalerijen, wat de stad tot een uniek architectonisch erfgoed maakt. Bologna is minder voorspelbaar dan Rome, minder overlopen dan Venetië, minder gevaarlijk dan Genua en stukken minder […]

Lees verder
Harri's tips Verre reizen vliegen

ZANZIBAR bestaat echt

MIJN OUDE MOEDER GELOOFDE NIET DAT ZANZIBAR ECHT BESTOND. Net als Atlantis of K*tkrabberveen. Maar ZANZIBAR bestaat. Je vliegt er in 9,5 uur direct heen en het is een eiland (3 x Ibiza) met beenderwitte stranden… …aan saffierblauwe oceanen (brochuretaal, maar het klopt), oosterse mystiek, veel laaghangend fruit, geesten en spoken in Stone Town, de […]

Lees verder
Bali Harri's tips Verre reizen

WEERZIEN BALI: “En, heeft mister Harri zin in deze mooie dag?”

Hoe is het met Bali, het zelfbenoemde Eiland der Goden? En hoe is het met de ‘Bali bonk ban’ (Australisch voor het Balinese buitenechtelijke neukverbod)? Brandende vragen nam ik mee. Geldt de ‘Bali bonk ban’ (Australisch voor het Balinese buitenechtelijke neukverbod) straks ook voor toeristen? Hoe staat het met de tempelfiles? En wellicht belangrijker: KAN […]

Lees verder