SCHRIJVEN aan de Turkse kust

Je komt als schrijver matroos (1ste klas), je vertrekt als stuurman. In de week 30 mei t/m 6 juni heb ik nog enkele plaatsen vrij op de Schrijf Zeilweek aan de Turkse kust, die ik samen met ScicSailing* organiseer.

SCIC13-DSC_5349

Op een klassiek zeilschip varen we langs de Turkse zuidwestkust en de Griekse eilanden.Binnen een week leer je op achterdek of strand strakker en creatiever (reis)verhalen schrijven.

Dagopbouw: uitslapen, ontbijten, gezamenlijke cursus, varen, chillen, privéles en -opdracht, varen, diner, drinken en praten op het achterdek.

 

Op het programma staat o.a.: tips & trucs om je (reis)verhalen beter & leuker te maken, het vinden van betere beelden (metaforen), het jatten en vinden van ideeën, vergroten van je woordenschat, welke woorden je nóóit mag gebruiken, valkuilen & blunders, de opbouw van je (reis)verhaal, blogs & columns schrijven, strakker, korter & puntiger schrijven, speelse opdrachten: te land en ter zee, meer humor in je verhaal, hoe doe je dat?, beschrijven van je personages, hoe zorg ik dat mijn lezers dóór blijven lezen?, fotograferen en publiceren: hoe raak ik mijn verhaal kwijt?

De cursus is geschikt voor (semi-)professionals, gevorderden én beginners (dan gaan we ’s middags gewoon even apart zitten).

SCIC13-DSC_5166 * Voor meer informatie en prijzen: ScicSailing, +31 (0)33 4220055 of +31 (0)629063180

info@scicsailing.euwww.scicsailing.euwww.facebook.com/scicsailingwww.twitter.com/@scicsailing!

foto (1)Harri Theirlynck (Den Haag, 1952) is freelance (reis)journalist, tekstschrijver en schrijftrainer. Schrijft voor onder meer de Telegraaf, REIZEN Magazine (ANWB), Sanoma, de kranten van de Persdienst en TravMagazine. Studeerde (cum laude) af in de Nederlandse taal- en letterkunde. Werkte als leraar, cabaretier en wetenschapsjournalist en was achtereenvolgens hoofdredacteur van (ANWB) Kampioen, NU De Tijd van je Leven en REIZEN Magazine (ANWB Media). Schreef duizenden reportages, columns en blogs.

 

Verhalen die je misschien ook interesseren:

Schrijven Turkije Zeilen

SCHRIJVEN aan de TURKSE KUST

Je komt als schrijver matroos (1ste klas), je vertrekt als stuurman. In de week van 28 mei t/m 4 juni zijn er nog enkele plaatsen vrij op de Schrijf Zeilweek op in de Méditerranée, die ik samen met ScicSailing* organiseer. Luxe, varen, dineren, de Turkse zuidwestkust en de Griekse eilanden én schrijfles gaan uitstekend samen. Binnen […]

Lees verder
alleenreizen cruise vrouwen Zeilen

CRUISEN MET EEN WEDUWE

Solo op cruise laat ik me graag een paar dagen als oudere zoon adopteren door weduwen uit Wisconsin of Alabama. Ze zijn prima bronnen voor je verhaal. Ze cruisen al decennia en kennen alle schepen en bestemmingen. Peggy uit Milwaukee zag eruit als een bejaarde filmster en wóónde bijna op een cruiseschip. Ze dronk genoeg […]

Lees verder
België Budget varen Vlaanderen

KORTING VOOR ELK GEBREK

Korting is een belediging voor elke reiziger. Je krijgt korting als je kind bent, ouder dan 65, oorlogsinvalide of werkeloos.In dat rijtje wil je niet staan. Wegens gebrek of domme pech mag je minder betalen. Dat was nooit je jongensdroom. Ik ging vroeger tijdens persreizen nooit voorin de bus zitten. Daar zaten de oude journalisten […]

Lees verder