De Grote Andouillette Test in Lyon

EET ANDOUILLETTE! Onze zelf opgelegde opdracht in Lyon luidde: eet andouillette! De worst from hell uit de Franse keuken (die qua eerste smaakbeleving concurreert met haggis, vegemite, brandnetelthee, walvisblubber en durian) is een machtig dikke worst gevuld met stukjes varkensdarm en –maag. Je moet het leren eten. Zoiets noemt men een verworven smaak. Op de foto twee stadia van de andouillette, waarmee wij in bouchon Chabert et Fils aan de Lyonnaise Rue des Marronniers voor het eerst kennismaakten.

Worst Andouillette Lyon

 

Foto 1: zoals hij arriveerde.

Foto 2: dwarsdoorsnede; let op het ragfijne lijnenspel van de ingewanden die je gerust van een mathematische schoonheid mag noemen.

Worst Andouillette LyonWij, fotograaf Ruben Drenth (zoon van de beroemde Jurjen, maar waarschijnlijk nog getalenteerder), moi en een niet nader te benoemen dame uit Lyon. We aten alle drie een klein stukje andouillette en verstopten toen de rest van de worst onder de sla omdat wij de zonen Chabert niet voor het hoofd wilden stoten. De smaak is nog niet geheel verworven. Van de dame hebben we niets meer vernomen. Als je nog betere voorbeelden hebt.