ALLEENREIZENDE VROUWEN

Naar Ottowa of Helsinki

Naar Ottowa of Helsinki

TOP 10 STEDEN VOOR ALLEENREIZENDE VROUWEN en linksdragende natscheerders

Ben je al alleen als vrouw dan moet je van het Belgische weekblad de Knack ook nog op Citytrip naar zaadloze steden als Ottowa, Malmö, Auckland, Helsinki, Oslo en Setubal.

Als het nieuwsbrievenkanon moet vuren (meestal een keer of drie per week), zeg je tegen stagiaire Franca of Francien: ‘Maak snel een stedentop tien. Kan me niet schelen waarover.’

Ik ontving het nieuwe lijstje van de Belgische Knack in mijn mailbox: ‘10 veilige steden voor vrouwen die alleen reizen.’ Het bericht telde 10 foto’s zonder enige toelichting.

Strikje eromheen en knallen maar met het cyberspace-kanon.

Ik durfde het lijstje steden niet onder de ogen van mijn vrouw te brengen, omdat ik haar niet wilde beledigen. Een top tien voor allenige mannen had er ongetwijfeld zo uitgezien: ‘Bangkok, Las Vegas, Amsterdam, Miami, Aruba, Bogota, Kaapstad, Rome, Manilla en Rio.’ Kortom: steden met nachtleven, bordelen en veel knipogend neon. Die stuur je niet naar Ottowa.

De Knack had er net zo goed boven kunnen zetten: ‘10 steden om je hond mee naar toe te nemen.’ Wedden dat Helsinki en Auckland uitblinken in hondenveldjes?

Of naar Oslo of Setubal

Of naar Oslo of Setubal

Vorige keer mailde de Knack me: ‘De 10 gelukkigste steden ter wereld.’ Waaronder Aarhus in Denemarken. Je hoort het Aarhus zeggen: ‘Goh, wat voel ik me toch lekker aan de noordoostkant van Jutland met mijn prettige landbouwproductenexporthaven.’

Tip Knack-lijstje voor volgende keer: ‘10 steden voor alleenreizende linksdragende natscheerders.’