SCHRIJVEN aan de Turkse kust

Je komt als schrijver matroos (1ste klas), je vertrekt als stuurman. In de week 30 mei t/m 6 juni heb ik nog enkele plaatsen vrij op de Schrijf Zeilweek aan de Turkse kust, die ik samen met ScicSailing* organiseer.

SCIC13-DSC_5349

Op een klassiek zeilschip varen we langs de Turkse zuidwestkust en de Griekse eilanden.Binnen een week leer je op achterdek of strand strakker en creatiever (reis)verhalen schrijven.

Dagopbouw: uitslapen, ontbijten, gezamenlijke cursus, varen, chillen, privéles en -opdracht, varen, diner, drinken en praten op het achterdek.

 

Op het programma staat o.a.: tips & trucs om je (reis)verhalen beter & leuker te maken, het vinden van betere beelden (metaforen), het jatten en vinden van ideeën, vergroten van je woordenschat, welke woorden je nóóit mag gebruiken, valkuilen & blunders, de opbouw van je (reis)verhaal, blogs & columns schrijven, strakker, korter & puntiger schrijven, speelse opdrachten: te land en ter zee, meer humor in je verhaal, hoe doe je dat?, beschrijven van je personages, hoe zorg ik dat mijn lezers dóór blijven lezen?, fotograferen en publiceren: hoe raak ik mijn verhaal kwijt?

De cursus is geschikt voor (semi-)professionals, gevorderden én beginners (dan gaan we ’s middags gewoon even apart zitten).

SCIC13-DSC_5166 * Voor meer informatie en prijzen: ScicSailing, +31 (0)33 4220055 of +31 (0)629063180

info@scicsailing.euwww.scicsailing.euwww.facebook.com/scicsailingwww.twitter.com/@scicsailing!

foto (1)Harri Theirlynck (Den Haag, 1952) is freelance (reis)journalist, tekstschrijver en schrijftrainer. Schrijft voor onder meer de Telegraaf, REIZEN Magazine (ANWB), Sanoma, de kranten van de Persdienst en TravMagazine. Studeerde (cum laude) af in de Nederlandse taal- en letterkunde. Werkte als leraar, cabaretier en wetenschapsjournalist en was achtereenvolgens hoofdredacteur van (ANWB) Kampioen, NU De Tijd van je Leven en REIZEN Magazine (ANWB Media). Schreef duizenden reportages, columns en blogs.