Beste uitzicht over New York vanaf The Rock

Eeuwige dilemma: waar vind je het beste uitzicht over New York? Vanuit een helikopter natuurlijk. Maar dat is een beetje duur. Blijft over de keuze tussen Empire State Building en het Rockefeller Center, ofwel The Rock (opgehipte naam van paar jaar terug). De eerste is hoger. The Rock biedt toch meer voordelen.

New York vanaf The Rock

De voordelen van The Rock:

  1. Je ziet meer diepte doordat The Rock verschillende balkons heeft en het ESB maar één.
  2. Vanaf het lelijke Rockefeller Center (vind ik) heb je uitzicht op de machtig mooie vormen van het art deco ESB.
  3. Vanaf The Rock kijk je naar het noorden uit over het Central Park en zuidwaarts over ESB en de Freedom Tower.

Voor beide gebouwen moet je overigens een woest toegangsbedrag betalen (ca. $ 35). Daarvoor sta je snel een uur of langer in de rij en word je (zeker in The Rock) afgeblaft door ticketverkoopsters die gapend over je schouder kijken als je je geld neertelt. Zie het als New York-folklore. Zoals de man bij de security je met één vingertje aanmaant je bakje op de ruimen, dat is onbetaalbaar.

Alle genoemde gebouwen worden binnenkort overigens in hoogte overtroffen door het appartementengebouw in aanbouw aan 432 Park Avenue, aan de rand van het Central Park.

Beste uitzicht over New York

20141007_090956_3