Einde van de selfie

Nieuwe selfie in Glen CoeHET EINDE VAN DE SELFIE mocht ik vandaag aanschouwen in de Schotse Glen Coe Valley, een van de mooiste valleien ter wereld. Wij stonden bij een uitkijkpunt met old school camera’s wat dommig te knippen. Er kwam een Taiwanese familie aangescheurd. De vader pakte uit de achterbak een drone met camera. De zoon pakte de besturing en zette een schermpje neer op de rotsen. Daarna joeg de vader de drone links en rechts door de vallei en bij het overvliegen zagen we ons op een schermpje lullig naar boven staan zwaaien. ‘De film bekijk ik thuis wel,’ zei de vader. Het hele zootje werd weer achterin de auto gezet en binnen vijf minuten waren de Taiwanezen weer op weg naar hun volgende dronepunt.  Op de rechterfoto zie je linksboven de roomwitte drone. Jaloers.